Superfoods: Πως να τα βάλεις εύκολα στη διατροφή σου - JOIN juice bars
Superfoods: Πως να τα βάλεις εύκολα στη διατροφή σου
Ξέρεις πως θα γεμίσεις ενέργεια τρώγοντας; Εμείς ξέρουμε! Αν θέλεις και εσύ να μάθεις τον τρόπο διάβασε πιο κάτω για τα οφέλη των αγαπημένων μας superfood

Τα τελευταία χρόνια η διατροφή μας έχει αλλάξει δραματικά… προς το καλύτερο! Και αυτό οφείλεται στα superfoods, τροφές που συγκεντρώνουν πολλά θρεπτικά συστατικά, έχουν λίγες θερμίδες και ενισχύουν τον οργανισμό.

Έχουν υψηλή διατροφική αξία, αντιοξειδωτική δράση, βιταμίνες, μέταλλα και πρωτεΐνες, ενώ αυξάνουν τα αποθέματα αντοχής και ενισχύουν τη διάθεσή μας.

Στα JOIN juice bars θα βρεις μια σειρά από #Superboosts που προσφέρουν γεύση, ενέργεια, είναι κατάλληλα για την περίοδο του detoxing και θωρακίζουν την υγεία σου!

Τζίντζερ

Το τζίντζερ, ή αλλιώς πιπερόριζα, θεωρείται ένα από τα πιο θρεπτικά και θεραπευτικά superfood ανά τον κόσμο. Παρόλο που αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό (περίπου 80%) περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του. Είναι επίσης γνωστό για τις αντιοξειδωτικές ιδιότητες, είναι κατάλληλο για τη δυσπεψία και τη ναυτία, ενώ είναι ο καλύτερος σύμμαχος για το κρυολόγημα. Ένας από τους καλύτερους συνδυασμούς είναι χυμός από φρέσκα φρούτα μαζί με τζίντζερ.

Chia

Το φυτό Chia έρχεται από τη Νότιο Αμερική και ίσως είναι το πιο αρχαίο superfood του κόσμου. Τα τελευταία χρόνια η φήμη του έχει ξεπεράσει τα σύνορα της Νοτίου Αμερικής και οι σπόροι του φυτού Chia είναι από τις πιο must υπερ-τροφές που θα συμπεριλάβεις στη διατροφή σου. Οι σπόροι είναι πλούσιοι σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνη, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Όλα αυτά συμβάλουν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και της καρδιάς, βοηθούν στο αδυνάτισμα καθώς μέσω της κατανάλωσής τους προκαλείται έντονος κορεσμός και βελτιώνουν τις αντοχές σου. Στα JOIN juice bars θα απολαύσετε τους σπόρους Chia σε ένα uber χορταστικό Energy Bowl.

Matcha

Αν η λέξη Matcha σου ακούγεται κάπως περίεργα να σε ενημερώσουμε πως σημαίνει “σκόνη τσαγιού”. Κοινώς είναι τσάι σε μορφή πούδρας. Προέρχεται από φύλλα πράσινου τσαγιού και θεωρείται υψηλής ποιότητας καθώς είναι μια άριστη πηγή θρεπτικών συστατικών και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά (κατεχίνες) που προστατεύουν τον οργανισμό μας. Ακόμη ενισχύει το μεταβολισμό.  Οι πρωτάρηδες στο χώρο της matcha μπορούν να δοκιμάσουν το smoothie Goodman με γάλα σόγιας, γιαούρτι, berries, ανανάς, goji berries, και organic Matcha.

Λιναρόσπορος

Ο λιναρόσπορος μπορεί να είναι μικρός αλλά τα οφέλη του είναι πολλά. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνες και μέταλλα, συμπεριλαμβανομένων των περισσότερων από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β, μαγνήσιο, φυτικές ίνες και Ω-3 λιπαρά οξέα. Ακόμη συμβάλει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, δίνει ενέργεια και μπορεί να συμπληρώσει πολλές τροφές. Θα το απολαύσετε κυρίως σε σαλάτες.

Acai Berry

Το Acai Berry προέρχεται από τα δάση του εξωτικού Αμαζονίου. Αυτό το μικρό φρούτο είναι τόσο πλούσια σε αντιοξειδωτικά και πρωτεΐνες που είναι το τέλειο συμπλήρωμα διατροφής. Είναι, επίσης, πλούσιο σε Ω3 λιπαρά, αμινοξέα, ηλεκτρολύτες, μέταλλα, φυτικές ίνες, σίδηρο, ασβέστιο και βιταμίνες Α, Β1, C και Ε. Όλα τα παραπάνω ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στην αποτοξίνωση του οργανισμού.

Κινόα

Η νόστιμη κινόα έχει αποκτήσει πολλούς φανατικούς οπαδούς καθώς μπορεί να αντικαταστήσει το ρύζι και τα ζυμαρικά. Είναι άριστη πηγή πρωτεΐνης και έχει υψηλή περιεκτικότητα σε σίδηρο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες. Είναι κατάλληλη για όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και είναι ένα από τα top trend στο χώρο της γεύσης.  Αγαπημένη πρόταση για light γεύμα είναι σαλάτα με κινόα και καπνιστό σολομό.

Σημείωση:

Μην ξεχνάς πως τα superfoods συμπληρώνουν το καθημερινό μας διαιτολόγιο και δεν το αντικαθιστούν.

JOIN juice bars
Στύβουμε καθημερινά το μυαλό μας για να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες και νέα που αφορούν την διατροφή σας και τον τρόπο ζωής!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *