Ο Μάριος Γιαννάκου κατάφερε το ακατόρθωτο! - JOIN juice bars
Ο Μάριος Γιαννάκου κατάφερε το ακατόρθωτο!
Ο Μάριος Γιαννάκου είναι ο 23 χρονος που κατάφερε να τερματίσει στον αγώνα Olympus Mythical διανύοντας 100χλμ. σε λιγότερο από 24 ώρες.

Ο Mythical είναι ένας αγώνας 100 χιλιομέτρων και 7500 υψομετρικής που σημαίνει ότι στα 100 χιλιόμετρα οι αθλητές ανεβαίνουν περίπου 2,5 φορές τον Όλυμπο. Ο αγώνας διαρκεί 28 ώρες και έχει συνεχόμενη ροή (δηλαδή δεν κοιμούνται οι αθλητές). Θεωρείται ο πιο σκληρός αγώνας υπεραποστασης στην Ελλάδα και αποτελεί τεράστια πρόκληση για όλους τους συμμετέχοντες.

Ο Μάριος είναι από τις περιπτώσεις των ανθρώπων που αποφάσισαν και έπεισαν τον εαυτό τους ότι πρέπει να αλλάξουν τρόπο ζωής. Ήταν παχύσαρκος και καπνιστής και έγινε σε σύντομο χρονικό διάστημα αθλητής υπεραποστάσεων. Εμείς σε όλη αυτή την δοκιμασία ήμασταν κοντά του για να τον υποστηρίξουμε και για να δείξουμε σε όλους εσάς ότι η ανθρώπινη δύναμη δεν έχει όρια.

Ο Μάριος, αν και μικρός σε ηλικία, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και έμπνευση διότι έκανε στροφή 180 μοιρών και αποφάσισε να γράψει ο ίδιος την ιστορία της ζωής του.

Σήμερα, κατέχει το ρεκόρ ηλικίας στην απόσταση των 170χλμ στον αγώνα ορεινού τρεξίματος “ROUT”, ο οποίος λαμβάνει χώρα στην απομονωμένη και αχανή έκταση της οροσειράς της Ροδόπης.

Πάμε να δούμε τι μας είπε για την απόφασή του να αλλάξει την ζωή του.

“Ξεφυλλίζοντας ένα βιβλίο, τα μάτια μου έπεσαν πάνω σε μια φράση του Walt Disney που λέει, “Έχει πλάκα να κάνεις αυτό που δε μπορεί να γίνει”. Η αλήθεια είναι πως οι άνθρωποι είμαστε ικανοί να καταφέρνουμε τα πάντα αρκεί να το πιστέψουμε. Στην πρώτη μου ανάβαση στον Όλυμπο πριν 3 χρόνια ήμουν 128 κιλά, 55 κιλά περισσότερα και με ένα πακέτο τσιγάρα στην τσέπη.

Η συμμετοχή σε έναν τέτοιο αγώνα σε φέρνει αντιμέτωπο με πολλές έντονες καταστάσεις και συναισθήματα που δεν έχεις βιώσει ποτέ ξανά. Πόνος, δάκρυα, αρνητικές σκέψεις και εγκατάλειψη είναι μερικές από τις λέξεις που αντικατοπτρίζουν τις σκέψεις μέσα σε έναν τέτοιο αγώνα.

Το μεγαλύτερο δώρο που έχω αποκομίσει από το άθλημα αυτό δεν είναι τα μετάλλια, οι επιβραβεύσεις και οι επιδόσεις αλλά το γεγονός ότι γνώρισα και άλλους ανθρώπους που άλλαξαν την ζωή τους και η αλήθεια είναι πως είμαι πολύ περήφανος για αυτούς.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια άρχισα να πιστεύω στον εαυτό μου και τις δυνάμεις μου. Να σηκώνομαι εκεί που παλαιότερα δε θα έφτανα καν για να εγκαταλείψω. Το τρέξιμο μεγάλων αποστάσεων δεν είναι μόνο άθλημα . Είναι βίωμα και στάση ζωής. Αρκετοί είναι οι άνθρωποι που άλλαξαν τη ζωή τους με τον δικό τους τρόπο απλώς σε μένα δόθηκε η ευκαιρία να εκφραστώ και να εκφράσω ίσως τους ίδιους.

Πότε δεν είναι αργά για την αλλαγή. Δεν είναι δύσκολο. Σηκώνεσαι, βάζεις τα δικά σου αθλητικά παπούτσια και βγαίνεις έξω από την πόρτα.

Και πιστέψτε με, αυτό που θα βρείτε εκεί έξω και κυρίως μέσα σας, αξίζει!”.

 

Μάριος Γιαννάκου

JOIN juice bars
Στύβουμε καθημερινά το μυαλό μας για να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες και νέα που αφορούν την διατροφή σας και τον τρόπο ζωής!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *