Η συκιά που έκανε τη διαφορά - JOIN juice bars
Η συκιά που έκανε τη διαφορά

Τι έκανε η Συκιά για να ξεχωρίσει; Ποια είναι η μυστική της υπερδύναμη;

Για ακόμα μια χρονιά, στο πλαίσιο του Μήνα Υπερηφάνειας (και όχι μόνο), θυμόμαστε ότι, σε έναν κόσμο γεμάτο αντιξοότητες, το να εκφράζει κάθε άτομο την αλήθεια του είναι αυτό που έχει πραγματικά σημασία!

Παρόλο που έχουμε κάνει βήματα προς το καλύτερο, δυστυχώς ακόμα γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών διάκρισης ατόμων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, η «αμαρτία» των οποίων είναι να ζουν ελεύθερα, χωρίς να περιορίζονται στις επιταγές και τα κουτάκια της κοινωνίας.

Σε πολλές περιπτώσεις, τέτοιες κακοποιητικές συμπεριφορές είναι αποτέλεσμα έλλειψης παιδείας.

Στα JOIN, καθώς πρεσβεύουμε την πλήρη ελευθερία και έκφραση, δημιουργήσαμε το παραμύθι αυτό σε συνεργασία με την ταλαντούχα συγγραφέα και εκπαιδευτικό Μαρία Σαμουρκασίδου και την Vitamin Media, ως μέρος μιας προσπάθειας υπενθύμισης της ισότητας, της διαφορετικότητας και, κυρίως, του σεβασμού.

Τέλος τα παραμύθια! Σε αυτήν την ιστορία, η Συκιά καταφέρνει να κάνει τη διαφορά.

Το μυστικό για ένα καλύτερο αύριο είναι η ενσυναίσθηση προς τα υπόλοιπα φρούτα – και, επομένως, προς τους υπόλοιπους ανθρώπους.

Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε στα παιδιά που θαγνωρίσουν την ιστορία της Συκιάς στη Φρουτόπολη, μέσα από τις σελίδες του παραμυθιού μας.

Ώρα να ανακαλύψουμε τη φρουτοπεριπέτεια!