5+1 χυμοί για να «ξυπνήσεις» το σώμα σου - JOIN juice bars
5+1 χυμοί για να «ξυπνήσεις» το σώμα σου
Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενυδατώσεις το σώμα και να τονώσεις τον οργανισμό σου; Ένας χυμός, φυσικά!

Αν ψάχνεις τον γευστικότερο τρόπο για να «φουλάρεις» βιταμίνες, φυτικές ίνες και ενέργεια τότε οι χυμοί φρούτων είναι ο ιδανικότερος! Ο χυμός από φρέσκα φρούτα θα κρατήσει το σώμα σου ενυδατωμένο, θα ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου (φύγε μακριά γρίπη!) και θα διατηρήσει τα ενεργειακά σου επίπεδα στα ύψη!

Δες πιο κάτω ποια φρούτα να προτιμήσεις για το χυμό σου και ποια είναι τα οφέλη τους!

Πορτοκάλι

Ένα ποτήρι χυμός πορτοκαλιού είναι γεμάτος με βιταμίνη C και κάλιο. Αυτό σημαίνει πως προφυλάσσεις τον οργανισμό σου από ιώσεις και κρυολογήματα. Επίσης το πορτοκάλι είναι η καλύτερη βάση για χυμό αφού μπορείτε να το συνδυάσετε σχεδόν με όλα τα φρούτα!

Καρότο
Τα οφέλη του καρότου είναι πραγματικά ατελείωτα. Ο χυμός από καρότο βοηθάει στην αποτοξίνωση του οργανισμού, είναι πλούσιος σε βιταμίνη Α και Ε. Μπορείς να το δοκιμάσεις μαζί με πορτοκάλι και μήλο, που είναι ο πιο κλασικός και υπέροχος συνδυασμός.

Μήλο

“Ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον γιατρό τον κάνει πέρα!”. Η σοφή αυτή φράση δεν προέκυψε τυχαία. Το μήλο είναι εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, έχει ελάχιστες θερμίδες και είναι γεμάτο από βιταμίνες C, B, A, Ε, Κ καθώς και β-καροτένιο που είναι ενισχύει την προστασία του δέρματος, την όραση και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Φράουλα
Η γλυκιά και ζουμερή φράουλα είναι ιδανική για την ενυδάτωση του οργανισμού, έχει βιταμίνη C και βοηθάει στη μνήμη μας. Επίσης οι ίνες του είναι καλές για την καρδιά σου. Και η φράουλα είναι πεντανόστιμη!

Ανανάς
Ο ανανάς είναι μια μεγάλη πηγή βιταμίνης C, E, K, B-6, μαγνησίου και καλίου. Είναι επίσης ένα από τα φρούτα που βοηθάει  στην αποτοξίνωση του οργανισμού. 

Αγγούρι
Ο χυμός αγγουριού είναι εξαιρετικά ενυδατικός και περιέχει φυτικές ίνες, φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, σύμπλεγμα βιταμινών Β, ασβέστιο, πρωτεΐνη, λίπος, υδατάνθρακες, σίδηρο, φώσφορο, κάλιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, μαγγάνιο και πυρίτιο.

 

Εσύ ποια φρουτένια βάση θα προτιμήσεις;

 

JOIN juice bars
Στύβουμε καθημερινά το μυαλό μας για να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες και νέα που αφορούν την διατροφή σας και τον τρόπο ζωής!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *