Ταξιδεύουμε #MeTonMario για τον πιο παγωμένο υπερμαραθώνιο
Ταξιδεύουμε #MeTonMario για τον πιο παγωμένο υπερμαραθώνιο
Ετοιμάζουμε βαλίτσες για την πιο συναρπαστική περιπέτεια παρέα #MeTonMario

Έχεις σκεφτεί πόσο θα άντεχες σε συνθήκες πολικού ψύχους; Πέντε λεπτά; Ένα τέταρτο; Καθόλου;

Τώρα σκέψου πως υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βάλει στόχο να διανύσουν 150 χιλιόμετρα σέρνοντας ένα έλκηθρο, με ελάχιστα διαλείμματα, σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους μείον 30 βαθμούς Κελσίου. Και όλο αυτό το τολμηρό εγχείρημα πρέπει να ολοκληρωθεί σε 42 ώρες!

Όλα τα παραπάνω είναι μέρος του υπερμαραθώνιου «Rovaniemi 150 – An arctic race in exreme conditions». Κι αν αναρωτιέσαι ποιος θα ήταν «αρκετά τρελός» για να πάρει μέρος σε έναν τέτοιο αγώνα, τότε να σου παρουσιάσουμε τον Μάριο Γιαννάκου.

Γνωστός λάτρης της περιπέτειας και των αγώνων αντοχής αποφάσισε να βρεθεί στο Ροβανιέμι της Φινλανδίας και να τεστάρει τις αντοχές του σε μία από τις πιο κρύες περιοχές του κόσμου. Βέβαια, ο Μάριος είναι λάτρης των αγώνων υπεραπόστασης.  

Έχει πάρει μέρος σε φημισμένους αγώνες αντοχής όπως ο Olympus Mythical, διανύοντας 100 χιλιόμετρα σε λιγότερο από 24 ώρες, ο ROUT 170 χλμ. (τερματισμός  2015 και 2017) και ROC 82 χλμ. (τερματισμός 2015 και το 2016).

Όμως, το Rovaniemi 150«κρύβει» νέες προκλήσεις για τον Μάριο. Πέρα από τις πολικές θερμοκρασίες και τις απέραντες εκτάσεις χιονιού οι συμμετέχοντες θα πρέπει να σέρνουν έλκηθρο με τον υποχρεωτικό εξοπλισμό, που έχει ορίσει η διοργάνωση, για δύο μέρες συνεχόμενα.

«Μια σκέψη των τελευταίων 2 χρόνων μπήκε σε τροχιά υλοποίησης δίνοντας το παρών στο “αφιλόξενο” πεδίο του Αρκτικού Κύκλου για να ζήσουμε την περιπέτεια. Η προετοιμασία συνεχίζεται χωρίς πολλά προβλήματα, αν εξαιρέσουμε έναν μικρό τραυματισμό από τον αγώνα των 170 χιλιομέτρων. Ωστόσο η δίψα για περιπέτεια επισκιάζει οτιδήποτε αρνητικό προκύπτει. Εξάλλου ό,τι αξίζει πονάει και είναι δύσκολο». –  Μάριος Γιαννάκου

Εμείς στηρίζουμε την υπερπροσπάθεια του και θα στο πλευρό του Μάριου καθ’ όλη τη διάρκεια των προπονήσεων, του ταξιδιού και του αγώνα. Του ευχόμαστε να κατακτήσει αυτό το παγωμένο σημείο της Γης με τη θετική ενέργεια και τη ζωντάνια που τον διακατέχει.

#MeTonMario πάμε παντού!

JOIN juice bars
Στύβουμε καθημερινά το μυαλό μας για να σας δώσουμε όλες τις πληροφορίες και νέα που αφορούν την διατροφή σας και τον τρόπο ζωής!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *